Madballs

Madballs

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Madballs:

In de jaren tachtig ontstond er met name in de Verenigde Staten een kleine rage door zachte foam ballen die de vorm hadden van een enge of grappige kop: Madballs. Vooral jongens liepen weg met deze vreemde kruisbestuiving van horror en buitenspel. Ze kwamen in vele gedaantes allen voorzien van een naam en ze hadden zelfs hun eigen comic, cartoon en later ook computerspel. In deze serie is er kortstondig een lijn geweest die de ballen combineerde met een lichaam en er zo actiefiguren van maakte wiens hoofden verwisseld en weggeschoten konden worden door middel van een knop op de rug. Ze kregen zelfs gemotoriseerd vervoer in de vorm van de Madballs Rollercycle.

De balvarianten worden nog steeds gemaakt en zijn bij de Amerikanen nog steeds zeer geliefd, terwijl de rest van de wereld dit kenmerkende speelgoed al lang vergeten is. Behalve bij verzamelaars dan, waardoor sommige vintage exemplaren behoorlijk pittig geprijsd kunnen zijn.

Leuk feitje; Er is een Hardcore (punk) formatie uit New York genaamd Madball. Deze begon in 1988 met leden van Agnostic Front en de toen 12 jarige halfbroer van de zanger als vocalist. Freddy Cricien moet een fan geweest zijn van dit sterk staaltje speelgoed, want naast de bandnaam had hun eerste E.P. uit 1989 de naam; Ball of destruction. En hun logo? Inderdaad; een sigaret rokende Madballs kop.

 

Picture is made by H. Hendriks.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *