Micronauts

Micronouts

admin_toy2toy Action Figure Review Leave a Comment

Micronauts:

De wereld van speelgoedcollectibles is een wonderlijke en de volgende lijn is daar geen uitzondering op. Bestaande uit kleine figuren met uitgebreide articulatie en sci-fi voertuigen, speelsets en robots; Micronauts.

Gebaseerd op de Microman lijn van Takara (bekend van oa: Transformers) uit 1974 werdt deze serie nieuw leven ingeblazen onder de naam Micronauts door Mego (bekend van hun televisie/film en superhelden actiefiguren)van 1976 to 1980.

De lijn was een succesvolle onderneming voor dit bedrijf en ze hebben er destijds dan ook goed aan verdient. Door de oliecrisis in de jaren zeventig begonnen veel speelgoedfabrikanten te experimenteren met kleinere actiefiguren om de kosten te drukken en zo is Micronauts ontstaan uit de Henshin Cyborg uit 1973, die gewoon weg te duur werdt om te produceren. Ditzelfde fenomeen komt in deze periode veelvuldig voor bij speelgoedlijnen. Action Man en Gi.joe bijvoorbeeld waren hier ook aan onderhevig. De kleine behuizing van Japanners (Micronauts werdt in eerste instantie uitgebracht in het land van herkomst: Japan) werdt ook meegenomen in dit besluit. Klein werdt dus fijn.

Mego deed er alles aan om de lijn interessant te houden, er kwamen vijanden (zoals Antron in de foto), comics en ‘glow in the dark’ elementen in het speelgoed. Echter in 1980 besloot men te stoppen met de serie. Dit was waarschijnlijk een voorbode van wat hun boven het hoofd hing aangezien het bedrijf in 1982 bankroet werdt verklaard.

De mallen werden verkocht en verschillende bedrijven hebben door de jaren heen geprobeerd Micronauts weer nieuw leven in te blazen, echter zonder veel succes. Er zijn daarentegen geruchten dat Paramount en Hasbro werken aan een film waarin zowel Micronauts als andere Hasbro lijnen zoals: Visionairies, Mask, Rom en Gi.joe centraal staan. Misschien dat we dan eindelijk ook weer een nieuwe impuls krijgen voor dit uitstekende staaltje 70’s speelgoed. We moeten alleen nog tot minstens 2020 wachten………..

 

Picture is made by H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *