Zero

Zero Hour

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Zero Hour:

 

Tussen alle action figures door vonden we als kleine rakkers toch meestal ook nog wel tijd om te spelen met ‘gewone’ soldaatjes. De meesten van ons hadden de generieke groen, grijs of zandkleurige variaties compleet met een paar voertuigen en prikkeldraad hekjes. Meestal waren het miniatuur Duitsers, Amerikanen of Russen naar voorbeeld van de bekende Airfix figuren.

Een speelgoedlijn echter sprong er uit in de jaren tachtig door hun felle kleuren, aparte karakters en vooral voertuigen. Zero Hour, gemaakt door Bluebird Toys had hun figuren opgedeeld in takken van Defensie. Je had oa; soldaten, luchtmacht, marine en een gezamenlijke vijand: B.A.D. een terroristen organisatie. Een bekende samenstelling die overeenkomt met bijvoorbeeld Gi.joe.

Zero Hour had (in tegenstelling met ‘gewone’ soldaatjes die vaak vergezeld werden van jeeps, tanks en vliegtuigen in een totaal andere schaal) voertuigen die specifiek gemaakt waren voor deze lijn. Ook was er een hiërarchie te bespeuren. Commandanten waren donkerder van kleur en hadden een geheel eigen mold. Het waren miniaturen die net als veel andere figuren in deze schaal zelf beschilderd dienden te worden. Echter ik ken persoonlijk niemand die dit ooit gedaan heeft. Hun kleur maakten hun juist ‘eigen’ en ze waren altijd makkelijk te vinden tussen de groen/ grijze hopen collega’s.

Deze sets zijn nog relatief makkelijk te verkrijgen, zelfs mint in box. Weinig mensen kennen het, dus de prijzen op de online markt vallen daardoor mee. De levensduur van deze serie mocht dan niet erg lang zijn, het was een welkome kleurrijke afwisseling op het gebied van slaapkamerconflicten, tuinreddingsacties en woonkameroorlogen.

 

Picture Made By: H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *