Captain Power

Captain Power

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Captain Power:

 

In de late jaren tachtig verscheen er op de Amerikaanse en Canadese beeldbuis een science-fiction serie die een kleine doch interessante aktiefigurenlijn op de markt heeft gebracht: Captain Power and the Soldiers of the Future. De serie bestond uit 22 afleveringen die live-action acteurs en vroege computeranimatie met elkaar combineerde. Het verhaal vond plaats in een cyber-oorlog tussen mens en machine. Captain Power samen met een kleine groep guerrilla strijders proberen het tij te keren.

Sommige van de voertuigen en playsets hadden licht en geluid die (wanneer gericht op de tv wanneer de serie afspeelde) interactief effect hadden op bepaalde segmenten van de afleveringen. De werking hiervan is vergelijkbaar met een lightgun van een gameconsole. Ook verscheen er een jet die verkocht werd met videobanden en die in combinatie met elkaar een soort ‘videogame’ vormden. Echter aangezien op een vhs band de beelden vaststaan in tegenstelling tot een gamecartridge, was de afloop van de interactie altijd hetzelfde.

Het speelgoed kon ook op elkaar reageren als een soort laser tag-team spel wat in die jaren erg populair was. Hier in Europa is het speelgoed eveneens verkocht, maar heeft het niet zo’n grote bekendheid als over de oceaan. Hierdoor zijn de figuren over het algemeen niet erg prijzig maar wel moeilijk te vinden, zeker in complete toestand. Voor de verzamelaar dus een leuke variatie en uitdaging binnen het ruime 80’s actionfigure spectrum.

 

Picture is made by H. Hendriks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *