Laser

Laser of Justice

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Laser of Justice:

Eens in de zoveel tijd komt zelfs de meest doorgewinterde speelgoedkenner iets tegen waarbij hij of zij zich ook twee keer achter de oren moet krabben. Niet elk stuk speelgoed is immers even bekend, maar er zijn een aantal die schijnbaar bij niemand in het collectieve geheugen liggen. In zo’n geval is internet altijd een goede raadgever en valt door middel van een korte omschrijving van het figuur of het intikken van markeringen, jaartallen en fabrikanten de oorsprong meestal wel te achterhalen. Zelfs bij speelgoed zonder informatie op het figuur zelf, is met een beetje speurwerk hier en daar nog wel iets aan informatie los te trekken van het wereldwijde web.

En dan heb je: Lasers of Justice… Een niet te traceren, volkomen onbekend en mysterieuze speelgoedlijn die zeldzamer blijkt te zijn dan een eenhoorn. De reden dat ondergetekende de naam weet van deze lijn is te danken aan contacten in die wondere wereld van verzamelaars en handelaren, anders had ik met dit figuur nog steeds in het duister getast. De man die een aantal van deze figuren heeft gehad heeft zelf twee jaar onderzoek moeten plegen, voordat hij wist wat hij nu precies in handen had. Het bleek een futuristische speelgoedlijn met sci-fi en cowboy elementen gemaakt door Lucky Bell. Er zijn een paar ‘Rangers’ uitgebracht en tenminste 1 androïde. Ze kwamen met een batterij aangedreven rugzak die licht en geluid maakte.

Deze figuren zijn zeldzaam en prijzig, helemaal als ze compleet zijn. Echter een groot nadeel mocht je zo gelukkig zijn een aan te treffen; verkopen doen ze nauwelijks. Waarom? De kwaliteit van de figuren is prima en ze zullen het geld ongetwijfeld waard zijn,….maar niemand kent het. En onbekend maakt voor Laser of Justice helaas: onbemind.

 

 

Picture Made by H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *