RoboCop

RoboCop

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

RoboCop:

In de jaren 80 gooide regisseur Paul Verhoeven grote ogen in Hollywood met zijn sci-fi actiefilm Robocop. De film was een succes in de bioscopen en het zou uitmonden in een trilogie en later ook een animatie serie. Er is tevens een remake verschenen, echter deze werd minder enthousiast ontvangen en velen achten deze niet noodzakelijk, aangezien het origineel als klassieker prima de tand des tijds heeft doorstaan. Maar terug naar die goeie oude jaren tachtig. In 1989 verscheen de eerste actionfigure lijn van deze franchise op de markt gemaakt door Kenner: RoboCop Ultrapolice. De figuren hadden een opmerkelijke gimmick die de geur in vele huiskamers zou veranderen in een klein oud en nieuw feestje. Op de rug bevond zich een blok inclusief mechanisme met trekker, die met een simpele beweging geopend kon worden om er vervolgens klapper rolletjes er in te kunnen doen. Dezelfden als die gebruikt werden voor klappertjes pistolen en de werking was dan ook vergelijkbaar. Hierdoor kon je actiefiguur echt schieten en vulde de kamer zich met plezierige kruitdampen. De lijn heeft relatief kort bestaan, maar zal bij velen nog heugelijke herinneringen doen opwekken. En natuurlijk dat ultieme frustratie gevoel: Het verliezen van Robocop’s helm, want zonder was het toch eigenlijk maar een kale man in een blikken pak.

 

Picture made by H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *