Adventure

Fisher Price Adventure People

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Fisher Price Adventure People:

 

Dit is typisch zo’n speelgoedlijn die de meesten van ons wel kennen, maar dat eigenlijk niet beseffen. verzamelaars die al jaren rommelmarkten en kringloopwinkels afstruinen hebben geheid een paar keer deze figuren in de handen gehad. De lijn vond zijn begin in 1975 en liep tot 1985. Fisher Price (vooral bekend omwille van hun peuter/ kleuter speelgoed) probeerden de markt van 4 tot ongeveer 9 jarige jongens aan te boren door kleine figuren te maken met veelal een avontuurlijk karakter; park wachters, duikers, piloten, astronauten etc. Zij waren de eerste die de standaard maat van 3 3/4 inch introduceerden die later zouden worden overgenomen door Kenner en Hasbro voor hun Star Wars en Gi.joe lijn. Ze hebben dus een behoorlijke invloed gehad op de wereld van actiefiguren en vooral ook hun voertuigen, die door de kleinere schaal gevarieerder werden en handzamer. Daarvoor waren de actiefiguren veelal zo groot dat je wellicht nog wel een jeep of motor ervoor op de markt kon brengen, maar voertuigen als hovercrafts en space shuttles was natuurlijk onbegonnen werk. Dus deze lijn heeft de deuren geopend voor al dat moois wat we in de late jaren 70 en de 80’s mochten verwachten. Bedankt Fisher Price!

 

Picture made bij H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *