Biker

Biker Mice From Mars

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Biker Mice From Mars:

 

De meeste van ons die opgegroeid zijn in de jaren negentig heugen zich nog die doordeweekse ochtenden waar we (voor we naar school moesten) gekluisterd zaten aan de buis om tekenfilms te kijken en ons ontbijt op te peuzelen. De zaterdagochtenden waren helemaal vaste prik met vele tekenfilmseries waar we ons mee konden vertoeven. Een van die memorabele series was Biker Mice from Mars; over 3 motormuizen die zich verschuilden in een scorebord en de kwade krachten van de alien Lawrence Limburger (buitengewoon verzot op stinkende kaas overigens) en zijn bende te bedwingen. Vooral de begintune met snerpende gitaren staat bij velen nog in het geheugen gegrift. De opzet had veel weg van de Turtles en waarschijnlijk probeerden de makers dan ook mee te liften op het succes van die serie die al sinds ’89 een megahit was en vele records had verbroken met de verkoop van speelgoed, stripboeken etc. Dit succes werdt dan ook niet geëvenaard door de muizen van Mars, maar door het ‘biker’ thema en de kwaliteit van het speelgoed en de serie heeft het toch zijn eigen gezicht kunnen behouden. Ook weer een voordeel voor ons verzamelaars; door de korte leven span van 3 jaar is dit een actiefiguren lijn die je daadwerkelijk op een dag ook compleet kan krijgen.

 

Picture made by H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *