The Lone Ranger

The Lone Ranger

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

The Lone Ranger:

 

The Lone Ranger is ooit begonnen als radio hoorspel rond 1933 en werdt later een tv serie van 1947 tot 1957. De avonturen van deze dappere cowboy met zijn metgezel Tonto genoot veel succes onder de kinderen van die generatie, die later het cowboythema zouden verruilen voor de ruimte gekte die de jaren 60 met zich mee bracht. In de jaren 70 kreeg de Lone Ranger zijn eigen actiefiguur en speelgoedlijn gemaakt door Gabriel in de Verenigde Staten en Marx in Groot Britannie en Europa. Ze hadden goed gekeken naar andere succesvolle speelgoedlijnen zoals Gi.joe en zorgden voor veel outfits, playsets en natuurlijk trouwe rossen.

 

2013:

In 2013 kregen we een nieuwe versie van deze klassieker in de vorm van een speelfilm met onder andere Johnny Depp als Tonto in de hoofdrol en eenstemeer lag er weer Lone Ranger speelgoed in de winkels. Maar zo’n succes als in de jaren 70 is het echter nooit geworden, door tegenvallende bezoekersaantallen en matige recensies door de filmcritici verdwenen ook de actiefiguren al snel weer van het toneel. Zo snel zelfs dat velen van ons waarschijnlijk niet een hebben kunnen zien liggen in het grootste gros van de Nederlandse speelgoedwinkels.

 

Picture is made by H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *