Gundam

Gundam

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Gundam:

 

Velen van ons hebben warme herinneringen aan series en speelgoed van weleer zoals; Thundercats, He-Man, Transformers, A-Team en ga zo maar door. Bij de meeste mensen zal een serie als Gundam echter niet meteen een belletje doen rinkelen. Met name degenen die bekend zijn met Manga en anime kennen deze klassieker in zijn genre uiteraard wel.

De serie vind plaats in de verre toekomst waar de aarde omringd is door ruimtekolonien. Deze worden bewoond door vluchtelingen die niet willen leven in de onderdrukking van de Earth Alliance. Als hun vrijheid in het geding komt door de geheime organisatie Oz sturen de koloniën vijf jonge piloten in geavanceerde mobile suits, ‘Gundams’ genoemd, naar de aarde om deel te nemen in een oorlog die het lot van de mensheid zal beslissen.

Door de jaren heen zijn er legio actiefiguren van verschenen, in allerlei maten, materialen en zelfs bouwpakketten. En ook nu nog kent de serie een grote aanhang onder liefhebbers van Japanse anime en sci-fi enthousiastelingen.

 

Picture made By H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *