Zoids

Zoids Model Kits

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Zoids Model Kits.

 

Zoids:

 

Niet een speelgoedlijn die hoog op de lijst staat bij verzamelaars van jaren tachtig nostalgie, maar die toch bij veel ‘kinderen’ uit dat decennium ergens in het achterhoofd is blijven zitten. Deze indrukwekkende wezens kwamen in de vorm van een bouwdoos die men zelf doormiddel van het volgen van de bijgeleverde blauwdrukken in elkaar diende te zetten. Hier kwamen geen schroeven of lijm aan te pas, maar rubberen dopjes die het geheel bij elkaar hielden. De kleine varianten hadden een opwindmechanisme, terwijl de kolossen meestal batterij aangedreven waren. Hierdoor konden de beesten echt lopen, bewogen de kanonnen en in sommigen zat ook nog verlichting. Zoids hebben door hun interessante bouw een groot nadeel voor diegenen die hun najagen; de staat van compleetheid. Door hun vele kleine onderdelen en fragiele stevigheid zijn ze lastig in complete staat te vinden op de tweedehands markt.

 Picture is made by H. Hendriks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *