Gi-Joe

Gi-Joe – Cobra La

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Gi-Joe – Cobra La

 

1987 was een keerpunt in de Gi.joe lijn, waar Hasbro de strenge teugels van het paramilitair gebeuren wat liet vieren en begon te experimenteren met meer fantasie en sci-fi-esque figuren. Nieuwe karakters zoals Crock-Master, Crystal Ball en Raptor deden hun intrede en Sci-Fi werd een van de eerste ‘Neon’ figuren. Vele van deze opzienbarende nieuwe rekruten werden slim verwoven in de verhaallijn door middel van de comics en filecards geschreven door Larry Hama.

Een groep echter spant onherroepelijk de kroon als het gaat om de 180 graden draai van semi-realisme naar pure fantasie: Cobra La.

In de tekenfilm werden ze geportretteerd als een ras dat zich al duizenden jaren ondergronds op aarde heeft gehuisvest en in plaats van technologie met name gebruik maakt van bio-organische mechanismen en wapens. Cobra Commander zou een regelrechte afstammeling zijn van dit geslacht en wordt aan het eind van de film in zijn oorspronkelijke gedaante als slang veranderd bij wijze van straf.

Bij verzamelaars heeft deze groep dan ook een specifieke plek; of je vind ze verschrikkelijk of je vind ze een welkome afwisseling van de standaard figuren. Opmerkelijk zijn ze zeker.

 

 

Picture is made by H. Hendriks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *