He-Man

He-Man Masters of The Universe – Spidor

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

He-Man Masters of The Universe:

In de jaren tachtig kon men niet om een speelgoedlijn heen, die bij velen nog steeds te boek staat als HET jongensspeelgoed bij uitstek van dat decennium: Masters of the Universe, ofwel; He-Man.

 

Mattel:

Een dikke hit voor fabrikant Mattel wereldwijd en misschien wel de beste sluikreclame voor bodybuilding ooit geproduceerd. Deze uitermate gespierde en zwaarbewapende fantasy figuren gingen de strijd aan met de krachten van het kwaad in de vorm van Skeletor, Hordak en hun achterban. Doordat de ontwerpers hun fantasie de vrije loop konden laten telt de lijn een zeer gevarieerd palet van karakters, speelsets en voertuigen waardoor deze nog steeds een cult status genieten. De door batterijen aangedreven reuze spin ‘Spidor’ die He-Man en zijn trawanten kon vastklemmen in zijn krachtige kaken is daar een mooi voorbeeld van.

 

Bezorgde Geluiden:

Ook klonken destijds bezorgde geluiden, het speelgoed zou homo erotisch zijn door de veelal weinig verhullende outfits en streng gelovigen stoorden zich uitermate aan de magie en andere ‘heidense’ taferelen in de cartoons en comics. De kinderen hadden daar echter geen boodschap aan dus speelden lekker verder en ook nu nog is deze nostalgische parel zeer geliefd bij verzamelaars.

 

Picture Made By H. Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *