Sectaurs

Sectaurs: Warriors of Symbion

admin_toy2toy Geen categorie Leave a Comment

Sectaurs: Warriors of Symbion.

Sectaurs:

Begin tot mid jaren tachtig verscheen een wonderlijke aktiefigurenlijn; Sectaurs.
Deze He-Man achtigen combineerden een sci-fi insectenthema met poppentheater. De grote insecten die als vervoer dienden bestonden voor de helft uit een handschoen die je zoveeljarige ik kon aantrekken en met z’n/ haar vingers bewegende pootjes kon imiteren.

Looptijd:

Helaas heeft de lijn slechts een jaar of twee bestaan omwille van twee redenen; 1. De figuren waren astronomisch hoog geprijsd (zelfs voor die tijd, waar we gerust 80 tot 100 gulden voor een Optimus Prime neerlegden, nou ja je ouders dan), 2. Ouders waren niet gecharmeerd van het angstaanjagende uiterlijk van de figuren.
De rust in huis werd ook nog eens flink verstoord door gillende zusjes achternagezeten door een broertje met tarantula als hand.

Picture made by Harry Hendriks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *