Juggernaut

Juggernaut ( Cain Marko ) – X-men – Marvel

admin_toy2toy Action Figure Review Leave a Comment

Juggernaut ( Cain Marko ) – X-men – Marvel

Cain Marko:

Cain alias Juggernaut is de zoon van wetenschapper Kurt Marko en is de stiefbroer van Charles Xavier.
De 2 broers konden totaal niet met elkaar overweg en dit was het resultaat van de jaloezie van Cain hij kon het niet verkroppen dat Charles een genie en mutant is.

Krachten en vaardigheden:

Juggernaut beschikt over een spierkracht vergelijkbaar als de Hulk dit betreft een kolossale kracht van mystieke afkomst.
Hij kan ook een soort van krachtveld oproepen en heeft een ongelimiteerd uithoudingsvermogen.
Eten en drinken maar ook ademen hoeft hij niet, dit door de mystieke energie die door zijn lichaam stroomt.
De helm die Juggernaut altijd draagt beschermt hem tegen telepathische aanvallen, de helm is gemaakt van mystieke legering.

Term Juggernaut:

De term; juggernaut komt eigenlijk uit India. Vanaf mid 1800 tot heden hebben ze daar gigantische Jagannath tempels op karren, die naar verluid menig gelovige hebben geplet onder hun grote wielen. In het engels betekent het vooral iets in de trant van; ‘niet te stoppen’ en ‘destructief’. Iets wat dit karakter uit de X-Men series prima omschrijft.

Misverstand:

Door zijn vele confrontaties met de X-men wordt de Juggernaut vaak aangezien voor een mutant. Zijn krachten hebben echter niets met mutatie te maken.

Juggernaut kan wel als een soort mutant worden beschouwd aangezien de ‘Gem of Cyttorak’ hem “muteerde” van een gewoon mens tot een supermens. Zijn krachten overtreffen zelfs die van de meeste “Homo Superior” (dat zijn de onmensen). De edelsteen is de bron van zijn kracht, niet genetische evolutie

Picture is made by Harry Hendriks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *